Spirit Stones
Stones for you
HomeVerkoopWerking MineraleFoto'sBoeddha uitlegHealingEvenementenaanbevolen Links
Uitleg


Uitleg
             Smudgen

 

 

 

 

Smudgen’ is een Indiaans reinigingsritueel. Het dient om jezelf, een voorwep of een plek te reinigen, te wijden en/of met kracht op te laden, afhankelijk van de gebruikte kruiden. Meestal wordt salie, sweetgrass of cedar gebruikt.Het kruid wordt in een Abolene schelp gebrand en smeulend gehouden door rustig met een veer over te wapperen.De veer wordt ook gebruikt voor de verspreiding van de rook.

 

Het kruid vertegenwoordigt het element aarde, de rook het vuur, de schelp het water en de veer het luchtelement.


 

 
Gebruik een Abelone Schelp of vuurvaste schaal met daarin eventueel wat zand of een platte steen. Neem nu een takje, een paar losse blaadjes of de smudgestick en steek deze aan. Wanneer de vlam aanwezig is blaas je deze uit. De salie gaat nu smeulen/roken.

 

Wanneer je veel kleine stukjes of losse poeder hebt gebruik je een houtskool tabletje. Deze steekje aan en wanneer deze brand/grijs wordt kun je de poeder er opstrooien waardoor deze gaat roken.

 

Voor reiniging van een aura en zelfreiniging kan je de Abelone schelp  of vuurvaste schaal op de grond plaatsen. Denk erom dat de Albelone Schelp of vuurvast schaal heet kunnen worden en dus de ondergrond kunnen beschadigen!!  Men gaat  wijdbeens boven de rokende salie of smudgestick staan. Zorg ervoor dat de rook langs alle kanten het lichaam bereikt. Mocht je de aura van een ander reinigen breng dan de rook, eventueel met behulp van een veer, in de richting van het hart, hoofd, langs de armen naar beneden en vergeet ook de achterkant van het lichaam niet. Wanneer je voelt dat bepaalde delen van het lichaam meer aandacht nodig hebben doe je dat. Het kan zijn dat deze extra heling of balans nodig hebben, schenk deze delen dan ook extra rook.

 

Voor de reiniging van een ruimte ga je eerst in de hoeken van de ruimte de rook van onderaf omhoog laten stijgen, eventueel met behulp van een veer. Daarna ga je door de ruimte heen verspreid je de rook eventueel met behulp van een veer in de ruimte. Wanneer je het gevoel hebt dat het voldoende is ga je naar een volgende ruimte of stop je en doof je de salie/smudge stick.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zweethut ceremonie 

 

 

 

 

 

 

 


Een zweethut is een van wilgentakken gebouwde hut die wordt bedekt met dekens. Traditioneel werden hier huiden en kleden voor gebruikt. Op een paar passen van de hut wordt een groot vuur gemaakt, waar de stenen in verwarmd worden tot ze roodgloeiend zijn. Het opbouwen van het vuur en het plaatsen van de stenen op de houtstapel, gebeurt allemaal met respect voor het grote mysterie en de natuurkrachten (het vuur, de lucht, het water, de aarde en de vier windrichtingen) Binnen zitten de deelnemers in een cirkel rond de stenen. Als de deur dichtgaat zie je in het donker alleen nog het zachte gloeien van de stenen.
De ceremonie wordt geleidt door een vuurman/vuurvrouw. Geleidelijk aan giet deze water over de hete stenen, zodat alles gevuld wordt met stoom. De duisternis, de stoom, het geluid van de trommel of Ratel helpen je om je gedachten los te laten en naar een diepere laag van bewustzijn te gaan.

Opbouw zweethut de staande palen en de ringen.(Wilgen takken)

De laaste twee ringen en aan kleden met dekens tot dat het donker is.

Wij doen het hout in de ton goede kool laag maken vers hout er op genoeg vlam stenen erbij dit duurt ongeveer 3 'a 4 uur.

Nu hebben wij een zweethut ondergronds zie Foto's.

                              

 

Palo Santo

 

 

Palo santo betekent 'heilig hout', en het is de Spaanse naam voor Bursera graveolens. Deze boom groeit in de Zuid-Amerikaanse Gran Chaco regio (noord-Argentinië, Paraguay, Bolivia en de Braziliaanse Mato Grosso). Palo santo wordt gebruikt door medicijnmannen en sjamanen bij bijvoorbeeld ayahuasca ceremoniën, rituelen, genezings- en zuiveringssessies. Het heeft een verrassend sterke en zoete geur wanneer het verbrandt. Daarom wordt palo santo vaak als wierrook gebruikt.

 

 

Gebruik.

Het hout wordt aangestoken en laat de vlam uit gaan of blaas hem uit, men verspreidt de rook om de omgeving schoon te maken en te zuiveren van slechte geesten, negatieve energieën en andere boze krachten. Palo santo heeft een erg plezierige en rustgevende geur die niet te vergelijken is met welke andere geur dan ook. Een klein beetje hout verbranden geeft een vredige, warme atmosfeer en geeft je een fijne en relaxte stemming.

HomeVerkoopWerking MineraleFoto'sBoeddha uitlegHealingEvenementenaanbevolen Links